Posted by: good husband | June 14, 2007

واویشکا و دسر ساده توت‌فرنگی

سلام

يک غذای بسیار بسیار خوشمزه شمالی که برعکس میرزا قاسمی شدیدا دوستش دارم واویشکاست. واویشکا در اصل یک جور غذای روسی و به معنای قورمه است.
واویشکا غذای بسیار ساده ای است (فکر کنم در فارسی بهش جغور بغور یا یه همچین چیزی می گن ! و بسیار خوشمزه و مقوی است بعلاوه چون فصل میوه است می‌خوام یه جور دسر ساده توت فرنگی رو هم آموزش بدم

مواد لازم :

گوشت 100-200 گرم چرخ کرده
دل و جگر خورد شده 200 گرم (می تونید اگر دوست دارید از قلوه هم استفاده کنید)
پیاز سفید درشت 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق
گوجه فرنگی خورد شده 2 عدد
فلفل سبز دلمه‌ای خورد شده 1 عدد
نمک و فلفل و زرچوبه به اندازه کافی

خوب اول گوشت و پیاز رنده شده و زرچوبه رو داخل ماهیتابه (که توش روغن مایع کمی ریخته شده ) بریزید و بگذارید خوب تفت بخوره و بعد دل و جگر خورد شده (ریز ریز شده) رو داخل گوشت بریزید تا آب انداخته و قل بزنه و بعد رب گوجه رو اضافه کنید
در آخر می‌تونید چند حلقه پیاز و فلفل دلمه و گوجه فرنگی خورد شده و فلفل و نمک رو اضافه کنید و در ماهیتابه رو بگذارید تا مخلوط بپزه
در بعضی جاهای شمال توی واویشکا (یا وامیشکا) تخم مرغ هم می‌ریزند به این ترتیب که بک تخم مرغ رو در ظرفی با چنگال می زنند و بعد توی مخلوط می‌ریزند و بهم می‌زنند تا جداجدا بشه. (اگه گوشت و جگر به اندازه کافی آب ننداختند برای خشک نشدن غذا یک ته استکان آب جوش اضافه کنید)

تو خود شمال این غذا رو با برنج کته نوش جان می‌کنن ولی من بشخصه این غذا رو با نون سنگک و ماست و نعنا خیلی بیشتر دوست دارم

دسر ساده توت‌فرنگی :

دیروز که رسیدم خونه بانوی خوب زودتر از من رسیده بود خونه و از آنجایی که شدیدا خسته بود خوابیده بود. رفتم سر یخچال و دیدم توت فرنگی‌های خوشگلی توی یخچال بهم چشمک می‌زنن و تصمیم گرفتم یه دسر ساده توت‌فرنگی درست کنم برای بانوی خوب که از خواب ناز بیدار می‌شه ! آقایون شوهر‌های خوب دقت داشته باشند که اگه هر چند وقت یکبار برای همسرانشان چیزهای ساده‌ای درست کنند مثلا روزی که بانوی خوبشون خسته‌است یا کارش زیاد بوده یا روز کاری خوبی نداشته و بعلاوه با آرامش از همسران دل‌آزرده و خسته استقبال کننده و عصرونه یا شام ساده‌ای رو فراهم کننده تا همسرشون خیالش از کار خونه راحت باشه بدونند که تاثیر بسیار بسیار مثبتی رو در روحیه همسرشون گذاشتند

دسر ساده توت فرنگی با خامه !

دسر توت‌فرنگی با خامه

توت فرنگی تپلی له نشده ! 200-300 گرم
خامه 2-3 قاشق سوپ‌خوری
وانیل یک قاشق چای‌خوری
شکر 3 قاشق چایخوری (به اندازه‌ای که خامه رو شیرین دوست دارید شکر بریزید بعضی‌ها از خامه شیرین خوششون نمی‌یاد)

ابتدا سه چهارم توت‌فرنگی را جدا کرده (بعد از گرفتن دم آن به طریق پیچاندن [برای جلوگیری از له شدن توت‌فرنگی]) از وسط (از نوک آن) نصف می‌کنیم . (برای اینکه توت‌فرنگی‌ها وا نروند بهتر است چند دقیقه در جای سرد یخچال باشند)
بقیه توت فرنگی ها را با خامه و وانیل و شکر در مخلوط کن بریزید تا مخلوط شوند.
روی توت‌فرنگی‌ها کمی شکر بپاشید و روی آنها با خامه‌ریز یک گل کوچک خامه‌ای (خامه صورتی) بگذارید اگر خامه‌ریز ندارد کاغد شیرینی‌پزی را به صورت قیف ردآورده نوک آنرا با قیچی به صورت دندانه‌دندانه (دالبر) ببرید و خامه‌را توی قیف ریخته با فشار دادن سر آن روی توت‌فرنگی‌ها گلهای خامه‌ای درست کنید !

مخلوط را در قسمت سرد یخچال گذاشته بعد از 30 دقیقه میل بفرمایید !

هم واویشکا و هم دسر ساده توت‌فرنگی غذاهای ساده‌ای هستند که اگر زودتر از بانوی خوبتان به خانه رسیدید برای درست کردن آن و خوشحال کردن (و غافلگیر کردن بانوی خوب) فرصت را از دست ندهید ! این‌ها رازهای کوچک و ساده و در دسترسی هستند که زندگی را از یکنواختی و ماشینی بودن نجات می‌دهد و خستگی را از تن همسران بدر می‌کند !

زندگی شاد و عشقولانه‌ای داشته باشید !


Responses

  1. […] واویشکا و دسر ساده توت‌فرنگی سلام يک غذای بسیار بسیار خوشمزه شمالی که برعکس میرزا قاسمی شدیدا […] […]

  2. سلام مرد خوب!

    امیدوارم همیشه خوب و خوش باشین

    ممنون ازاین که به ما لینک دادین

    جبران می کنیم

    شما که این قدر مرد خوبی هستی چرا دستور غذاهای گوشتی می دین !

    ممنون می شم و خیلی خوب تر هست که قضاهای گیاهی که هم برای سلامتی مردم و هم برای حفظ محیط زیست و از همه مهم تر برای کمک به حیوانات مفید هست آموزش بدین.

    موفق باشین

    باز هم ممنونم مرد خوب

  3. سلام. هر دو تا خیلی خوشمزه به نظر می رسن. باید به همسرم بگم وبلاگ شما رو بخونه و ازتون یاد بگیره. واقعا جای تشویق داره /که آقایی اینقدر به فکر خانومش باشه.

  4. ممنون به خاطر دستور های آشپزی
    شما هم زندگی عشقولانه ای داشته باشید.

  5. مازندرانی ها به این واویشکای شما می گن :
    لاقالی کباب .
    جغوربغور هم در فارسی به غذایی گفته می شه که با دل و جگر گوسفند یا گاو می پزند . نمی دونم به لاقالی کباب یا واویشکا در فارسی چی می گن .
    راستی ، بیج بیج چی ؟ من فکر می کردم گیلانی ها به این غذا می گن بیج بیج . یعنی هر دو رو شنیده بودم .

  6. کامنت های من کجا می رن ؟

  7. با عرض سلام به مرد خوب
    جغور پغور فقط از جگر سیاه و جگر سفید ( که پفی یا شش گوسفند هستش) درست می شودبه این صورت که اونها ریز ریز خرد میکنند و با پیاز ریز خرد شده تفت میدهند و سپس و در نهایت گوجه و رب گوجه و ادیوه ی ساده بهش اضافه میکنند و میگذارند تا بپزد…گاهی کمی هم سیب زمینی ریز میکنندو به اون بعد از تفت جگر ها اضافه میکنند

  8. مرغ لاکو ، باقلا قاتق ، ترش تره ، سیرقلیه ، آلو مسما ، اناربیج ،‌چخرتمه ، کولی غورابیج ، واویشکا
    سلام مرد خوب
    میشود لطفا تمام این غذاهایی را که اسم بردید طرز تهیه شون را شرح بدین؟
    خواهش میکنم این لطف را انجام بدین….سپاسگزارم

  9. خوش به حال زنت. امیدوارم این چیزهایی که گفتی برای خانومها بدآموزی نداشته باشه.

  10. سر بزنین
    از قربانیهای باقیمانده از نسل وفاداران به محیط زیسته

  11. man nazari nadaram.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: